یکی از بهترین و محبوب ترین وسایل دکوراسیون خانه، دکور سنتی منزل است. اشیایی که فرهنگ و سنت ایران قدیم را به رخ می کشند، زیبایی خانه شما را قطعا چندین برابر می کند. یکی از این اشیا که از واجبات هر اتاق می باشد ساعت است. برای انتخاب ساعت در طراحی سنتی بهترین گزینه ساعت میناکاری می باشد. 

تعریف هنر میناکاری

مینا در لغت به معنای آسمان آبی است. نامگذاری این هنر به این دلیل است که هنرمند، زیبایی آسمان را بر روی کار خود نمایان می کند. 

این هنر بیشتر بر روی مس انجام می شود اما می توان از آن بر روی سفال، طلا و نقره نیز بهره مند گردید. البته در ساخت ساعت میناکاری بیشتر مواقع از مس استفاده می شود. 

بدین شکل که ابتدا ماده انتخاب شده که می تواند مس یا طلا و … باشد را به اندازه و شکل دلخواه در می آورند. سپس لعاب سفید رنگی به صورت یک دست بر روی آن می زنند. 

بعد از این مرحله آن را درون کوره با حداکثر ۷۵۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند. سپس بعد از مدتی آن را خارج کرده، لعاب جدید به آن زده و دوباره داخل کوره قرار می دهند. این عمل که به آن لعاب کاری می گویند را اصولا سه الی چهار بار تکرار می کنند.

در ساخت یک وسیله مانند ساعت میناکاری یا هر وسیله ی دیگر که از سبک میناکاری استفاده می کند، مرحله رنگ آمیزی حساس ترین مرحله آن می باشد.

 هنر میناکاری نیاز به ظرافت و سلیقه ی بسیار دارد. به همین علت، مرحله ی رنگ آمیزی دقت زیادی می طلبد. زیرا که این مرحله، مرحله ای است که به اثر روح می بخشد. امروزه از رنگ های شیمیایی و گاها آب طلا برای رنگ آمیزی استفاده می شود. اما در قدیم از رنگ های گیاهی یا معدنی استفاده می شده است.

بعد از رنگ آمیزی، مجددا آن را درون کوره قرار می دهند. با این تفاوت که حرارت کوره کمتر می باشد. بعد از این ساعت میناکاری یا اشیای دیگر به مرحله پایانی و قسمت مطلوب می رسد. 

پایه و اساس میناکاری بر روی دو عنصر آتش و خاک می باشد که در نهایت با رنگ آمیزی های روح نواز و هنرمندانه، تجلی می یابد.

ساعت های میناکاری دارای طرح و رنگ های بسیار متنوع و دلنشین می باشند.

ساعت های میناکاری دارای طرح و رنگ های بسیار متنوع و دلنشین می باشند.

چند مدل از انواع میناکاری

  • مینای نقاشی
  • مینای پنجره ای
  • مینای مرصع
  • مینای برجسته
  • مینای حجره بندی
  • مینای شکری

در ساخت ساعت میناکاری از همه این مدل ها می توان استفاده کرد

این ساعت ها در اشکال مختلف وجود دارد

تاریخچه میناکاری

تاریخ میناکاری به بیش از ۵۰۰۰ سال و تقریبا به زمان هخامنشیان و قبل آن باز میگردد. سپس در دوره ساسانیان به اوج شکوفایی خود می رسد. به طوری که ظروف کشف شده ی میناکاری در سراسر جهان نشان می دهد، این هنر به خارج از مرز ها و سراسر دنیا گسترش پیدا کرده.

تقریبا در سال ۱۳۱۰ در دوران پهلوی و در شهر اصفهان، این صنعت رواجی دوباره گرفت و به همین علت، امروزه اصفهان به مهد میناکاری ایران تبدیل شده است.

ساعت های میناکاری چه کاربردی دارند؟

ساعت میناکاری ترکیب بسیار زیبا و خلاقانه ی هنر باستانی با تکنولوژی می باشد. به گونه ای که هم باعث تسهیل زندگی می شود و هم می تواند تاثیر بسیار زیادی در دکور سنتی داشته باشد. 

این ساعت یک هدیه ی مناسب و زیبا برای تمامی سنین، فارغ از جنسیت می باشد. از این ساعت ها می توان در پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و … استفاده کرد. به طور خلاصه می توان گفت برای این ساعت های زیبا هیچ محدودیتی وجود ندارد. 

ساعت میناکاری را علاوه بر منزل می توان در دفاتر کاری و شرکت ها نیز نصب کرد. با این کار به فضای کاری خود یک زیبایی و رنگ و لعاب خاصی می بخشید. 

ساعت های میناکاری چشم نواز و سرشار از هنر می باشند.

طول عمر ساعت های میناکاری

درست است که این ساعت ها بسیار ظریف هستند، اما به استفاده و نگهداری مناسب سالین سال بدون هیچ اشکالی کار می کنند. باید دقت کنید که فشار یا ضربه به ساعت میناکاری وارد نشود زیرا که باعث ترک خوردن یا شکسته شدن لعاب می شود.

محصولات مرتبط:

مقالات مرتبط:

ما رادراینستاگرام دنبال کنید.