اما پیش از هر گونه اقدامی دریافت آموزش حرفه ای میناکاری برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه ضرورت دارد. در ادامه تمامی مراحلی که به منظور ایجاد یک شیء میناکاری می بایست طی گردد تشریح شده است. 

آموزش میناکاری

آموزش میناکاری

برای این حرفه چه مواد و وسایلی نیاز داریم؟

پیش از یادگیری مراحل کار، آشنایی با تجهیزات و مواد مورد استفاده در آن، الزامی است. اولین نکته، انتخاب شیء مد نظر می باشد. میناکاری را بر روی انواع اشیاء مسی، برنجی و سفال می توان اعمال کرد. زیرسازی این اشیاء ضروری بوده و بدین منظور از پودر مینا و چسب مینا بهره می گیرند. برای آغاز آموزش حرفه ای میناکاری وسایل دیگری نیز می بایست تهیه شود، اعم از صمغ مخصوص مینا و گلیسیرین، اره مویی، سه پایه، انبر، برش فایبر گلاس، پایه توری، دستکش نسوز (در صورت کار با کوره)، قلم بوم، قلم شنگ، انواع رنگ مخصوص، سوزن طراحی، چوب طراحی، قطره چکان و کاردک.

ابزار و مواد مورد نیاز را از کجا تهیه کنیم؟

تمامی ابزار ضروری جهت آموزش حرفه ای میناکاری را می توان از بازار تهیه کرد. آنچه که در زمان خرید این وسایل شایان تذکر می باشد، توجه به مرغوبیت مواد است. این امر در کیفیت نهایی کار موثر بوده و در صورت استفاده از مواد بی کیفیت مانند چسب نامرغوب، جلوه ای کدر و غیر جذاب به دست می آید. 

آموزش حرفه‌ای میناکاری چه مراحلی را شامل می گردد؟

زیرسازی

در صورتیکه تمایل داشته باشید از ابتدا همه مراحل را به تنهایی انجام دهید، اعمال زیرساخت کار اولین قدم می باشد. بدین منظور ابتدا شیء مورد نظر را خوب تمیز کرده و طرح های منتخب را بر روی آن اعمال کنید. اجرای طرح به شکل قلم زنی و کنده کاری صورت می گیرد. سپس آن را لعاب داده و در کوره قرار دهید. اگرچه ظروف لعاب دار آماده نیز در بازار عرضه شده و به راحتی می توان آن را تهیه کرد. 

اجرای زیرساخت

اجرای زیرساخت

بوم زدن

در این گام از آموزش حرفه ای میناکاری رنگ فیروزه ای و لاجوردی جهت اجرای زیر رنگ می بایست تهیه شود. برای آماده سازی رنگ، آن را با مقدار برابری از صمغ مخلوط کرده و سپس با قلم مو رنگ را به ظرف منتقل کنید. برای افراد مبتدی توصیه می شود این عمل مرحله به مرحله صورت گرفته و به یکباره کل شی را رنگ نکنند تا هنگام طراحی قسمت های داخلی از پاک شدن رنگ جلوگیری شود.

آماده سازی رنگ

آماده سازی رنگ

طراحی

در این مرحله تمامی طرح ها به وسیله مداد طراحی اعمال می گردند. این گام از حیاتی ترین مراحل آموزش حرفه ای میناکاری محسوب می شود چراکه مراقبت، ظرافت و دقت زیادی به جزئیات را نیاز دارد. اجرای طرح به صورت ایجاد خش یا فرورفتگی انجام می گیرد. 

رنگ آمیزی

به کمک قلم موی سایز کوچک هر فرورفتگی را با رنگ پر کنید. به منظور افزایش ظرافت و ممانعت از اختلاط رنگ ها به وسیله سوزن دورگیری، دور تمامی طرح ها را دو خطه کنید. اجرای این مرحله دقت و زمان زیادی را می طلبد. بنابراین صرف وقت کافی جهت افزایش کیفیت و زیبایی کار اهمیت دارد. 

توجه و دقت

توجه و دقت

انتقال به کوره

در آخرین مرحله از آموزش حرفه ای میناکاری به کوره نیاز داریم. دمای مناسب جهت این فرایند ۴۰۰ تا ۹۰۰ درجه تعیین شده است. این مرحله بسیار حساس می باشد چراکه اعمال دمای زیاد از حد می تواند آب شدن ظرف و خرابی آن را منجر گردد. علاوه بر توجه به اعمال دمای مناسب، پیش از قرار دادن ظرف در کوره نیز به دلیل امکان پاک شدن رنگ ها، می بایست احتیاط کرد. بر همین اساس ظرف را روی پایه ای قرار دهید و سپس آن را به کوره منتقل کنید. این مرحله را می توان برون سپاری کرده و از کوره های مخصوص بهره برد. 

محصولات مرتبط:

مقالات مرتبط:

ما رادراینستاگرام دنبال کنید.