میناکاری روی سفال از هنرهای با اصالت و قدمت ایرانی است که استادان میناکاری آن را به بهترین و هنرمندانه ترین شکل ممکن، با ترکیب هنر سفالگری و میناکاری خلق می کنند. رقص طرح و رنگ بر روی ظروف سفالی میناکاری شده چشم هر انسانی را به سوی خود خیره می کند. این هنر از دیر باز طرف داران خود را داشته و یادگیری و آموزش میناکاری روی سفال می تواند یکی از تخصص هایی باشد که در آینده زندگی شما بسیار تاثیرگذار باشد.

آموزش میناکاری روی سفال

میناکاری روی سفال

میناکاری روی ظروف سفالی با میناکاری روی ظروف مسی اندکی متفاوت است. لاله جین همدان، مهد میناکاری روی سفال است. هر ساله تعداد زیادی از مسافران برای لذت بردن و خریدن سوغاتی به این شهر سفر کرده و از این هنر زیبا بهره مند می شوند. به دلیل این استقبال فروان از این هنر زیبا تعداد زیادی هنرجو به دنبال آموزش میناکاری روی سفال تخت نظر بهترین اساتید در این رشته هستند. این زمینه کاری در همدان و اصفهان به صورت کاملاً تجاری دنبال می شود. امروز با گسترش دسترسی به اینترنت این بعد مسافت حذف شده و شما از هر کجا می توانید بهترین آموزش را دنبال کنید.

خطوط و نقوشی بسیار زیبا

طرح های میناکاری

آموزش میناکاری روی سفال تحت نظر یک استاد بسیار قهار می تواند شما را نیز به یک فرد بی نظیر در این رشته تبدیل کند. میناکاری به معنای ترکیب آب و خاک و آتش، سه عنصر اصلی طبیعت است. این هنر میناکار و سفالگر است که به یک ظرف روح و جان می بخشد و ظرفی بسیار زیبا می سازد. در ساخت ظروف میناکاری، از طرح های اسلیمی برای تزیین ظروف استفاده می شود. از این طرح ها در مساجد و مکان های مذهبی نیز استفاده می شود و می توان گفت میناکاری یک هنر اسلامی است.

 مراحل انجام میناکاری روی سفال

در آموزش میناکاری روی سفال مهم ترین مسئله داشتن صبر و حوصله است. اولین مرحله انجام شده در تهیه یک ظرف میناکاری، سمباده  زدن ظرف می باشد. با انجام درست سمباده پستی و بلندی های سطح ظرف سفالی گرفته می شود و در نهایت محصول صاف و یک دستی به مشتری تحویل داده خواهد شد. بعد از سمباده زدن، مرحله بعد، انتقال الگو بر روی ظروف سفالی است. از نکات مهم دیگر در آموزش میناکاری روی سفال این است که شما باید با دقت عمل انتقال الگو بر روی ظروف را انجام دهید. در ظروفی که امکان تعیین مرکز وجود دارد ابتدا باید مرکز آن را مشخص کرد و سپس سطح ظرف را به چند قسمت تقسیم کرد و سپس کار کشیدن الگو را انجام داد. هر چه در این مرحله دقت بالا تر باشد محصول نهایی زیبایی بیشتری خواهد داشت.

طرح و نقش زیبا در میناکاری

کشیدن طرح با جوهر مخصوص روی ظرفانجام می شود زیرا ماندگاری بالایی داشته باشد و نقش ها به راحتی از بین نرود. در مرحله بعدی در آموزش میناکاری روی سفال پر رنگ کردن طرح با سیاه قلم است. این مرحله باید کاملاً دقیق و درست انجام شود. زیرا کوچک ترین لرزش دست باعث می شود ظرافت محصول نهایی از بین برود. آخرین مرحله در انجام میناکاری روی ظروف سفالی، تکنیک لعاب کاری بر روی ظروف است. لعاب کاری، رنگ خروجی ظرف را مشخص می کند. انتخاب ترکیب رنگ به سلیقه شخص میناکار بستگی دارد و در خروجی محصول و زیبایی آن بسیار تاثیرگذار است. یکی از نکاتی که در آموزش میناکاری روی سفال بسیار مهم می باشد، چگونگی آموزش لعاب کاری است زیرا کاملاً با تبحر و تجربه ارتباط مستقیم دارد. رنگ ها را در ظرف های مخصوص ریخته و بین نقوش جاری می کنند. از مراحل مهم دیگر، رنگ آمیزی لبه است که بسیار مهم است و دقیق باید انجام شود.

شناخت رنگ ها و ترکیب آن ها در آموزش میناکاری روی سفال بسیار مهم است. بعد از کامل شدن فرآیند لعاب کاری ظرف، ظرف باید در درون کوره ای با دمای مشخص و زمان مشخص قرار بگیرد. شما بعد از دریافت یک آموزش میناکاری رویسفال می توانید ظرفی بسیار زیبا خلق کنید با صبر و حوصله به یکی از افراد متبحر در این زمینه تبدیل شوید.

محصولات مرتبط:

مقالات مرتبط:

مارادراینستاگرام دنبال کنید